11 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

– Karantene-krav bør fjernes sier FNs organ for turisme

Det var ved en presentasjon i Malaga at presidenten for Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), Zurab Pololikashvili, kritiserte de land som innfører unilaterale karantene-tiltak, slik Norge gjorde for reisende fra Spania i slutten av juli. UNWTO har sendt et brev til regjeringen i Storbritannia hvor man oppfordrer kravet om karantene fjernet.

UNWTO-presidenten sier folk ikke bør være redd for å reise nå.

Presidenten fra FNs turist-organ, pekte på at EU og EØS landene bør følge samme standard for å sikre reisende og turister.

Uttalelsen var en klar kritikk av både Norge og Storbritannias avgjørelse om å kreve karantene for deres borgere når de returnerer fra Spania. Andre EU-land som Tyskland krever ingen karantene for reisende til Spania. Tyskerne har derimot oppfordret deres borgere om å ikke reise til de regionene hvor det nå er høyere smitte, Aragon, Navarra og Katalonia.

Uttalelsen kom på en presentasjon i Malaga hvor Zurab Pololikashvili var sammen med Malagas ordfører Francisco de la Torre.

Presidenten pekte på hans «misnøye» ved at hver stat innfører egne regler for de som vil reise. Han sa også at kravene om karantene ved hjemreise var «..lite logisk..». Han pekte på at Spania har gjort store ofre for å få kontroll med virus-utbruddet og forebygging.

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]