«Ingen» internasjonale turister i juni

Publisert

Spania var stengt for ikke-bofaste utlendinger frem til 21. juni. Men turistene sto ikke i kø i det nedskaleringen etter Europas strengeste Corona-var over.

Statistikk for antall ankomster for juni måned viser at antallet ankomster falt med 98% sammenliknet med året før i Juni. I løpet av årets første seks måneder kom 10.8 millioner turister fra utlandet til Spania, dette er en nedgang på 72% sammenliknet med samme periode i 2019. Tallene kommer fra det spanske byrået for statistikk, INE.

Bilder fra Corona-virusets herjinger i storbyene Madrid og Barcelona hadde gått verden rundt. Dette har gjort Nord-Europeere, som vanligvis ferierer i Spania, svært skeptiske til å tilbringer sommerferien i et land hvor man tilsynelatende krever at man på forhånd booker tid på stranden for å sole seg og bade, eller går på høyresiden av stien i det man går ned eller opp fra stranden.

Symbolikk og sysselsettingstiltak

Disse symbolske tiltakene som ikke har noen helse-verdi trodde spanske myndigheter skulle sende et signal til turister om at Spania er trygt. Tiltakene har trolig hatt motsatt effekt da folk stort sett har holdt seg i sine egne land denne sommeren. I Benidorm ser man at tiltaket om å booke tid på stranden via en webside har ført til ganske tomme strender. Folk booker tid på stranden men kommer gjerne en time sent så de «boksene» rådhuset har målt opp for å holde avstand mellom folk forblir tomme store deler av dagen.

Ordningen om å booke tid på stranden er slett ikke vanlig i Spania nå. Det er et tiltak man har innført i Benidorm som normalt har store mengder turister.

Langs kysten har kommunene ansatt flere titusen ekstra «badevakter». Deres jobb er å passe på at det ikke blir for mange folk på strendene og at folk følger reglene om å holde avstand mellom grupper. Det har i praksis ikke vært slike problemer på spanske strender, denne sommeren er det bedre plass enn noensinne med unntak fra helgen i de større byene hvor man har sett bystrnder måtte stenge på grunn av for mange folk.

Lokale rådhus mistenkes for å bruke situasjonen for å demme opp mot den arbeidsledigheten som man ser øke denne sommeren ved å opprette nye stillinger knyttet til Corona-viruset. I flere kommuner har man sett penger som har vært budsjettert til sommer-fiestas bli brukt på å ansette flere “sikkerhets-vakter”, ofte ungdom som skal spasere langs strendene for å passe på alle turistene som ikke kom.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter