Inditex øker omsetningen

Publisert

Den spanske klesgiganten Inditex øker omsetningen. Selskapet som blant annet eier Zara-butikkene er en av de største klesprodusentene i verden. I fjor solgte firmaet klær for nærmere 16 milliarder euro, en økning på 16 prosent fra året før. I første halvdel av 2013 gikk salget noe tilbake, men nå peker pilen igjen oppover og viser en økning totalt sett på 5 prosent så langt i år. Økningen kommer før julehandelen som er selskapets mest innbringende periode av året. Hele 30 prosent av den totale omsetningen i fjor kom mot slutten av året.

Inditex er Spanias største børsnoterte selskap og har de siste årene hatt fremgangen spesielt på det asiatiske markedet. Selskapet har til sammen over 6000 forretninger fordelt på 86 forskjellige land og selger merkeklær som Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka og Pull & Bear. Selskapets fremgang skyldes også en vellykket etablering som nettbutikk.

I fjor gikk salget til Inditex noe tilbake i Spania grunnet nedgangstider og lavere forbruk hos spanjolene. I år kan selskapet melde om vekst også i Spania. Det økte omsetningen tas som et tegn på positive tendenser i spansk økonomi, med prognoser om vekst for 2014 og 2015.

De siste tolv månedene har selskapet skapt rundt 8.000 nye arbeidsplasser på verdensbasis, ca. 800 av dem i Spania. Per 31. oktober i år hadde selskapet en stab på totalt 124.880 ansatte. Hovedaksjonær i Inditex er Amancio Ortega, nummer tre på Forbes liste over verdens rikeste.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter