IMF: Lavere vekst i Spania grunnet politisk uro i Catalonia

Publisert

Det internasjonale pengefondet (IMF) har nedjustert de økonomiske prognosene for Spania for 2018 grunnet konflikten om uavhengighet i Catalonia. På tross av generell optimisme i verdensøkonomien og i Europa er veksten i det spanske bruttonasjonalproduktet satt ned til 2,4 prosent, en desimal lavere en prognosen i oktober.

De nye økonomiske prognosene ble lagt frem i forbindelse IMF-sjef Christine Lagarde deltakelse på Verdens økonomiske forum i Davos mandag 22. januar. Reduksjonen av vekstprosenten for spansk økonomi ble etter IMF´s fremleggelse tonet ned av Spanias finansminister Luis de Guindos. Den spanske regjeringen har tidligere i år selv gitt uttrykt de samme bekymringene. Nedjusteringen av prognosen for Spania er i følge finansministeren likevel ikke ødeleggende for optimismen i spansk økonomi.

Guindos viste blant annet til kredittratingbyrået Fitch som nylig oppjusterte sin evaluering av Spania og at tilliten til spansk økonomi er god. Han referte også til høy aktivitet i landets eksportnæring, til gode inflasjonstall og til nedgangen i landets arbeidsledighet, en utvikling Guindos mente ville fortsette i positiv retning også i 2018. 

Les også: Økonomisk vekst også i 2018

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter