Iberia tilbake på plussiden

Publisert

Det spanske flyselskapet Iberia går igjen med overskudd. Det opplyser International Airlines Group (IAG) som eier selskapet. Iberia kunne etter sommermånedene i år vise til et overskudd på 74 millioner euro og er nå forventet positive tall for hele 2014.

Iberia har etter sammenslåingen med British Airways måttet gjennomgå omfattende nedskjæringer og oppsigelser, noe som i fjor førte til streik blant de ansatte. Forhandlingene med fagforeningene pågår fremdeles, men selskapet har til neste år som mål å kvitte seg med 2.700 ansatte og med nye oppsigelser utover i 2015. Så langt har over 1.700 mistet jobben.

Iberia tilhører IAG som ble dannet som et holdingselskap i 2011 i forbindelse med sammenslåingen med British Airways. I 2012 ble IAG også eier av det Barcelona-baserte lavprisselskapet Vueling og er i dag ett av de største flyselskapene i Europa.

Administrerende direktør i IAG Willie Walsh opplyser at Iberias begynnende overskudd i år kommer i selskapets mest travle periode, men at man til neste år vil være på plussiden gjennom hele året. IAG kan i år vise til en samlet fortjeneste på 690 millioner euro i tredje kvartal, mye takket vær nyervervelsen Vuelings overskudd på 139 millioner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter