Høyestrømpriser gjør at “alle” vil ha solpaneler igjen

Publisert

En megawatt strøm fra solceller koster rundt 15 Euro. Til sammenlikning koster en megawatt strøm i dagens grossistmarked over 200 Euro.

Bare frem til november måned i 2021 registrerte man 3.856 installasjoner av solenergi i Spania. Dette er mer enn dobbelt av det man så i 2020.

Bare i Alicante-provinsen har bedrifter lagt fram planer om å bygge 132 kraftverk basert på energi fra solen. Til sammen har disse et potensiale på 1.971 megawatt.

Den største økningen i installasjoner er uansett fra privatpersoner som ved å installere solpaneler vil redusere strømregninga. Denne tendensen så man øke betraktelig fra midten av 2021.

Prisene på solpaneler har gått ned kraftig siste årene. Samtidig har kvaliteten økt i takt med at teknologien modnes. Mange velger hybrid-installasjoner som tapper energi fra solpanelene mens sola skinner samtidig som systemet automatisk slår over til det tradisjonelle strøm-nettet ved behov. Slike systemer kan man nå installere for få tusen Euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: