Høyestrømpriser gjør at «alle» vil ha solpaneler igjen

Publisert

En megawatt strøm fra solceller koster rundt 15 Euro. Til sammenlikning koster en megawatt strøm i dagens grossistmarked over 200 Euro.

Bare frem til november måned i 2021 registrerte man 3.856 installasjoner av solenergi i Spania. Dette er mer enn dobbelt av det man så i 2020.

Bare i Alicante-provinsen har bedrifter lagt fram planer om å bygge 132 kraftverk basert på energi fra solen. Til sammen har disse et potensiale på 1.971 megawatt.

Den største økningen i installasjoner er uansett fra privatpersoner som ved å installere solpaneler vil redusere strømregninga. Denne tendensen så man øke betraktelig fra midten av 2021.

Prisene på solpaneler har gått ned kraftig siste årene. Samtidig har kvaliteten økt i takt med at teknologien modnes. Mange velger hybrid-installasjoner som tapper energi fra solpanelene mens sola skinner samtidig som systemet automatisk slår over til det tradisjonelle strøm-nettet ved behov. Slike systemer kan man nå installere for få tusen Euro.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter