Hotellovernattinger blir stadig dyrere i Spania

Publisert

En gjennomsnittlig hotellnatt har blitt 20 prosent dyrere i Spania siden før pandemien.

Ifølge de siste tallene koster en natt nesten 110 euro.

Spansk turisme har kommet seg etter pandemien og er verdens ledende turistdestinasjon, foran Frankrike, ifølge nye tall fra CaixaBank Research. Disse dataene støttes av INE, Spanias nasjonale statistikkinstitutt.

Spanske hoteller hadde en gjennomsnittlig omsetning på 108,90 euro i 2023, 20 prosent mer enn i 2019, da tallet var 89 euro.

Antall hotellovernattinger i 2023 var 347 millioner, 8,5 prosent flere enn i 2022 og 1,2 flere enn i 2019. Antall overnattinger fra innenlandske turister økte med 1,3 % og 12,6 % for internasjonale besøkende.

CaixaBank spår at antall overnattinger vil fortsette å øke i 2024, med en vekst på ytterligere 0,3 prosent for innenlandske overnattinger og 3,8 prosent for internasjonale overnattinger.

Ifølge rapporten kommer ikke antallet spanjoler som reiser utenlands etter pandemien tilbake like raskt som de som reiser til Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: