Håper på “grønt” industri-eventyr

Publisert

Den spanske bil-produsenten SEATs moderselskap Volkswagen, har bedt om en garanti for støtte fra Brussel. VW ønsker støtte for å starte opp med produksjon av elektriske biler i Spania. Landet har fra før av en stor bilindustri.

Den spanske regjeringen har annonsert at man vil bruke midler fra EU i et privat-offentlig samarbeid. Staten vil etablere landets første fabrikk som skal produsere batterier for elektriske biler i samarbeide med el-giganten Iberdrola og SEAT.

SEAT annonserte i 2020 at de vurderer å starte produksjon av en elektrisk små-bil fra og med 2025, men at prosjektet knyttes til at man mottar offentlig støtte knyttet til at bilprodustenene må tilpasse seg EUs strenge utslippskrav.

Fabrikken som skal produsere batterier er en del av prosjektet. Spanias statsminister Pedro Sanchez sa ved en presentasjon på SEATs fabrikk i Martorell, nære Barcelona, at man vil få penger til prosjektet fra EUs fond for støtte til næringslivet som følge av Covid-19 pandemien. Statsministeren sa på det samme møtet at transisjonen av spansk næringsliv er avhengig av klare forpliktelser fra EU.

SEAT produserer allerede elektriske biler, men disse lages i Tyskland og Tsjekkia.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: