Gullkantet svensk investering i Idealista

Publisert

Den spanske eiendomsportalen Idealista har hatt en betydelig økning i omsetningen i 2022, selv om selskapet også rapporterer om betydelige tap. Siden 2020 har det svenske investeringsselskapet EQT vært majoritetseier i Idealista.

Idealista er Spanias største boligportal og omsatte for 118,8 millioner euro i 2022, en økning på 17 prosent sammenlignet med året før. Til tross for denne positive utviklingen melder selskapet om et tap på over 50 millioner euro, noe som i hovedsak forklares med de regnskapsmessige effektene av eierskiftet. Ifølge avisen El País.

EQT kjøpte mer enn 80 prosent av Idealista i 2020 i en avtale som verdsatte selskapet til 1,32 milliarder euro. Avskrivninger i forbindelse med kjøpet skal forklare dagens tap. Til tross for dette viser selskapets driftsresultater en positiv trend, med særlig sterk vekst i det spanske boligmarkedet i 2022.

I tillegg har Idealista økt arbeidsstokken fra 596 fast ansatte i 2021 til 643 i 2022, noe som gjenspeiler det økte forretningsvolumet. Hovedinntektene kommer fra profesjonelle eiendomsannonser på portalen. Til tross for de økonomiske utfordringene ser selskapet optimistisk på fremtiden, med tanke på sin ledende posisjon i det spanske eiendomsmarkedet og mulighetene som ligger i det stadig skiftende boligmarkedet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter