«Grønn bro» åpner for turister til Mallorca og Kanariøyene i juni

Publisert

Presidenten for regionen Balearene, som inkluderer Mallorca, har annonsert at man vil åpne for turister nå i juni.

Francina Armengol sier det er snakk om et pilot-prosjekt i samarbeide med turoperatøren TUI hvor man lar reisende fra andre Europeiske land med lav infeksjonsrate fly til andre regioner med lav infeksjonsrate.

En grønn bro til Mallorca og Kanariøyene

Dette er helt i tråd med EUs beslutning, vedtatt 14. mai, hvor EU oppfordrer medlemsstatene til åpne for ferdsel mellom land og regioner, som har mer eller mindre samme nivå Corona-smitte. Dette åpner for såkalte «grønne broer» altså ferdsel mellom bestemte stater og regioner.

Presidenten for Balearene, Francina Armengol, sa under en video-konferanse med journalister:

«Vi må lære å leve med Corona-viruset og hvordan gjøre det på en trygg måte».

En talsmann fra TUI sier at han ikke har tro på at han kan selge pakkereiser til hele Spania denne sommeren. Noe annet er destinasjoner som Mallorca og Kanariøyene som har hatt relativt lite smitte.

Talsmannen fra TUI sa til CNN at nøyaktig når de første reisende kommer er opptil de regionale myndighetene og at staten opphever 14. dagers-karantenen som ble innført for reisende inn til Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter