Gode tips før du reiser alene til Spania

Publisert

Etter mange måneder med å holde seg for seg selv og vaske hender, så er det nok mange som gleder seg til å ta en Spaniatur igjen til våren eller sommeren. Har du planer om å reise alene, så tenkte vi å og deg flere tips her til hvordan du kan oppleve nye sider av Spania, og i tillegg spare penger på å pendle gjennom landet. 

Billige oppholdssteder når du pendler gjennom Spania

I de største byene så er det mange som benytter seg av vandrehjem for å spare penger på overnattinger, spesielt i de store byene. Men sliter du med snorking, eller føler deg litt for gammel til å sove sammen med flere ukjente på et rom, så er det lurt å sjekke ut AirBnB. Du kan faktisk finne mange rimelige overnattinger hjemme hos gjestfrie spanjoler som tilbyr deg et eget rom for mindre enn 300 kroner natta. 

Men klart, er du ungdom på tur og ønsker å bli kjent med folk mens du reiser, så er det vel ingenting som slår et vandrehjem for å bli kjent med reisende fra hele verden. I tillegg så kan du også snappe opp spennende severdigheter som reisende skal til, og skaffe deg venner for livet. Men har du klare mål for turen og er ikke så opptatt av dette, så er AirBnb et veldig rimelig alternativ i forhold til hotell.

Det er også flere sikkerhetsaspekt når du reiser alene og vil bo på vandrerhjem. Sørg ihvertfall for å velge ett som har muligheter for å låse inn verdisaker om natten som lommebøker og smarttelefon. Ellers så må du også være klar over at det er mange falske nettverk i de store byene når du bruker mobiltelefonen. Derfor bør du alltid bruke en VPN når du surfer på mobilen på kafeer og andre uteplasser. Slike løsninger vil kunne hindre at hackere får tak i personlig informasjon på din smarttelefon, og også skjule din posisjon.  

Spar penger på å reise mellom byene

Ønsker du å reise til flere destinasjoner i løpet av Spaniaturen, så er det veldig populært for tiden med kollektiv bilkjøring. Faktisk kan du spare opptil 90% i forhold til togbanene mellom de største byene som Madrid og Barcelona om du ikke er redd for å reise sammen med fremmede i bilen. Bla Bla Car er en an app som registrerer alle sjåfører og brukere, slik at du skal kunne føle deg trygg på hvem du reiser sammen med, og kan gi ratinger på sjåføren. 

Det minner litt om Uber for kollektiv bilkjøring, så det skal være trygt og greit å benytte seg av. Dog tar det litt tid for å registrere seg på appen og bli en godkjent bruker, så dette kan du likså godt gjøre med en gang for å spare tid når du ankommer landet. En tog billett koster gjerne opp i mot 90 euro om du ønsker å reise mellom de store byene, mens en spleiset biltur vil ligge på rundt 20- 25 euro avhengig av sjåføren. 

Så har du ingenting imot å dele bilen med flere passasjerer som skal i samme retning som deg, så er bla bla en veldig rimelig løsning å komme seg frem på i landet. For de som er litt sjenert av seg og er litt redd for å møte nye mennesker, så må du huske på at alle andre er på samme plan når de reiser rundt på denne måten. I tillegg så er det sikkert mange som er interessert i å vite hvor du kommer fra og planene dine for ferien- en flott samtalestarter!

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter