God start på året for spansk økonomi

Publisert

Spansk økonomi fortsetter den gode trenden fra slutten av 2014. I følge beregninger fra den spanske sentralbanken Banco de España har landets bruttonasjonalprodukt vokst med 0,8 prosent i første kvartal i år. Fremgangen innen eksportindustrien har bidratt til å styrke økonomien. Samtidig øker investeringene og den private etterspørselen på hjemmebane. Spania kan i dag se tilbake på snart to år med sammenhengende økonomisk oppgang, en tendens som er ventet å fortsette i både 2015 og 2016.

De positive tallene fra den spanske sentralbanken forklares med økt stabilitet og en fornyet tiltro til økonomien. Landets arbeidsledighet er på vei nedover og det offentlige underskuddet er redusert. I tillegg til reformene på hjemmebane regnes den lave prisen på olje, senkingen av inntektskatten fra om med 1. januar og de nye pengepolitiske virkemidlene til Den europeiske sentralbank som innvirkende faktorer. Som følge av de nye resultatene justerer Banco de España opp sine økonomiske prognoser for 2015 fra en vekst på 2,0 prosent til 2,8 prosent, mens veksten for 2016 er satt til 2,7 prosent.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter