Gjennomsnittslønnen i Spania er 500 euro lavere enn snittet i EU

Publisert

Den gjennomsnittlige bruttolønnen i Spania er bare 1822 euro i måneden, 21 % lavere enn gjennomsnittet i Europa, viser nye tall. Det er 15 land med lavere gjennomsnittslønn enn Spania, men elleve med høyere lønn.

I de 27 EU-landene lå gjennomsnittet på 2 302 euro per måned i 2022, ifølge Adeccos niende Salary Monitor, som ble publisert mandag 21. august. Spanjolene tjener i gjennomsnitt 480 euro mindre i måneden enn sine europeiske naboer, eller 5 760 euro mindre i året, viser tallene.

Men det er fortsatt 15 land som har lavere gjennomsnittslønn enn Spania, og 11 som har høyere, inkludert europeiske stormakter som Italia, Frankrike og Tyskland. Spania ligger på nivå med land som Tsjekkia, Malta, Kypros og Slovenia. Over Spania, men litt under det europeiske gjennomsnittet, ligger Italia, med en gjennomsnittlig årlig bruttolønn på 2174 euro.

Andre naboland som Frankrike ligger godt over den spanske lønnen, med et gjennomsnitt på 2574 euro per måned, 750 euro mer per måned. Samtidig har Portugal en gjennomsnittslønn som er 58 % lavere enn den spanske, nærmere bestemt er den portugisiske lønnen 1.154 euro per måned.

Gruppen på ni land som har en gjennomsnittslønn på over 2.600 euro per måned, består av Sverige (2.604 euro/måned), Finland (2.678), Østerrike (2.964), Nederland (2.964), Belgia (3.007), Irland (3.051), Tyskland (3.148), Danmark (3.573) og Luxembourg (3.713), som ligger på førsteplass når det gjelder gjennomsnittlig bruttolønn i Europa. I den nedre enden av skalaen finner vi Bulgaria, der gjennomsnittslønnen bare er 650 euro i måneden, etterfulgt av Romania (796) og Ungarn (852).

«Tallene ovenfor tilsvarer at inntekten til en gjennomsnittlig arbeidstaker i Bulgaria etter ett år tilsvarer det en gjennomsnittlig arbeidstaker i Spania tjener på omtrent fire måneder. Samtidig må en spansk arbeidstaker jobbe i omtrent fem måneder for å tjene det samme som en gjennomsnittlig arbeidstaker i Romania etter ett år», påpeker Adecco.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter