Gigantfusjon mellom Sabadell og BBVA

Publisert

De spanske storbankene Sabadell og BBVA har søkt det spanske finanstilsynet om grønt lys for å slå seg sammen. BBVA har i forkant av dette solgt ut sin enhet i USA for 11,6 milliarder dollar.

Samtalene om fusjonen har til nå vært hemmelige. Bankene offentliggjorde sine intensjoner mandag 16. november. Banco Sabadell overtok CAM-banken rundt ti år tilbake og overtok med det den største porteføljen av norske bankunder i Spania. CAM-banken, som hadde hovedkvarter i Alicante, var i realiteten konkurs den gangen og ble overtatt av Sabadell for en Euro pluss bankens gjeldsforpliktelser.

Noe av formålet med fusjonen mellom BBVA og Sabadell er å skape en langt større enhet så man bedre kan konkurrere mot Caixabank og Bankia som besluttet å slå seg sammen kort tid tilbake.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter