Forventer stigende arbeidsledighet

Publisert

Det verste for spanske arbeidstakere er ennå ikke kommet. Antallet arbeidsledige kan stige til over 18% i 2021. I følge INE, det nasjonale byrået for statisitkk, vil arbeidsledigheten ligge på 16,3% ved utgangen av denne sommeren.

Utover høsten vil ledigheten stige til 17,5% ifølge de offentlige analytikerne. Andre, blant dem det spanske handelskammeret, forsikringsgiganten MAPFRE og CEOE, mener tallet kan bli høyere, med en ledighet på i overkant av 18%.

Nesten alle analysene er enige i at ledigheten blir høyere i 2021 enn i 2020 da de økonomiske konsekvensene av krisen tar tid for å manifistere seg og offentlige krise-tiltak går tom for penger og budsjett. Mange eksperter forventer en bølge av oppsigelser i månedene som kommer. Få bedrifter antok at Covid-krisen ville vare så lenge som den til nå har gjort.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter