Forventer en “roligere” sommer på Costa Blanca

Publisert

Høye priser på drivstoff og strøm vil føre til færre reisende til Costa Blanca denne sommeren. Det er varslet som nå kommer fra reise-livsbransjen i Alicante-provinsen.

Bransjen melder om færre reservasjon fra viktige turistland som Norge, Nederland, Finland og åpenbart Russland.

Etter Russlands invasjon av Ukrania har prisen på olje steget dramatisk i en periode hvor strømprisene allerede var høye. Reiseoperatører ser nå en kraftig nedgang i antallet nye reservasjoner. Mange velger å spare penger ved å utsette å bestille ferien.

Til tross for dette melder spanske hoteller på Costa Blanca om godt belegg for den nært forestående påske-sesongen.

Håper på normalisering før sommeren

En lang trend i bransjen har uansett vært at folk bestiller sine reiser mer i siste liten. Denne endringen så man i kjølvannet av finanskrisen over ti år tilbake. Covid-situasjonen og nå krigen i Ukrania forsterker denne trenden. Man forventer at prisen på olje går ned mot sommeren i det etterspørselen etter energi for å varme opp boliger går ned. Med lavere priser og en mindre “sjokk-effekt” av situasjonen i Ukrania håper man på en mer normal sommer-sesong.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter