Forskjellene mellom fattig og rik øker

Publisert

Gapet mellom inntektene i de fattige og rike kommunene på Costa Blanca har økt. Gapet i størrelsen på en årslønn har økt med 494 Euro på bare et år. De høyeste inntektene finner man i kommunene rundt provins-hovedstaden Alicante.

Vega Baja på bunn – offentlige ansatte tjener mest

På bunnen ligger kommunene syd i provinsen (Vega Baja). Det er i Alicante man finner et stort antall offentlig ansatte med relativt høye lønninger. Dette trekker opp snittet for Alicante by og nabokommunene.

Villajoyosas nabokommune Campello ligger på toppen med en snitt-inntekt på 30.292 Euro. I San Juan som grenser inntil Alicante er inntekten i snitt 29.174 Euro pr år. Hondon de los Frailes, like ved Elche, er på bunnen. Her har innbyggerne en inntekt på 16.803 Euro i snitt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter