Forbereder seg på turisme langs kysten og på øyene

Publisert

Regionale myndigheters arbeide for å få turistene tilbake er fokusert på å vise Europeere at Spania er en trygg ferie-destinasjon, også etter Corona-viruset. Formelle barrierer knyttet til innreise forventer man blir løst, det er mest Nord-Europeeres eventuelle frykt for å reise til Spania man er mest bekymret for.

Spanias industriminister, med ansvar for turistsektoren, Reyes Maroto, har signalisert at man muligens vil innføre «metoder» som garanterer helsen til både besøkende og de som jobber i sektoren.

Representanter for den politiske ledelsen samarbeider nå med representanter for turistbransjen i tillegg til andre forbund og organisasjoner. Målet er å forbedrete protokoller eller metoder som vil hjelpe besøkende å føle seg trygge og samtidig eventuelt sikre folk for eventuell smitte. I hva grad smittefaren blir et reelt problem om noen måneder vet man ennå ikke sikkert.

Instituttet for «spansk kvalitets turisme», Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), er del av faggruppen som forbereder åpningen av turistsektoren.

Tyskland vil hjelpe «sine» til Spania

BBC skrev 6. mai om Tysklands turistminister som forteller til sine innbyggere at de slett ikke skal «glemme» å ta den vanlige turen til Spania også denne sommeren. Thomas Bareiss er «kommisjonær for turisme» i Tyskland, og i følge BBC er han i samtaler med sine Europeiske kolleger om hvordan man kan bistå til å sikre at Tyskerne adgang til sine feriesteder, i Spania og i Hellas.

Francina Armengol, er president for Balearene, regionen som inkluderer Mallorca. I følge Europa Press jobber hun sammen med spanske nasjonale myndigheter for å sikre at reiserutene til de populære øyene blir gjenåpnet «så snart som mulig».

Selv om Tyskland offisielt oppfordrer sine borgere om å ikke reise ut av landet før 14. juni er deres holdning til reise i utlandet ulikt den norske myndigheter viser. Den norske staten vil helst at nordmenn skal forbli i Norge. Blant annet så man støtter opp om norske nasjonale turistbedrifter i Norge.

Grupperer folk på strendene

I Katalonia vil man i feriebyen «Lloret de Mar» dele opp strendene i tre soner for å begrense muligheten for smitte og helserisiko.

Stranden deles opp i tre områder: En for de eldre, en sone bare for familier og en tredje sone for voksne uten barn.

Kommune-ledelsen i Lloret de Mar sier til El Pais, at dette er kommunens egen initiativ mens man venter på ett råd fra det nasjonale instituttet for turisme, ICTE.

Internasjonal turisme i Spania – grensene skal åpnes

Spanske grenser er “offisielt” stengt for ikke-residente. Det er fly inn og ut av Spania men de er få. Selv om spanske myndigheter offentlig har publisert at man krever «residencia» av de innreisende, har SpaniaPosten fått opplyst fra flere som har reist inn i Spania tidlig i mai at det er ingen ekstra kontroll for reisende fra Schengen-land.

SpaniaPosten har snakket direkte med Policia Nacional ved Madrid flyplass (Barajas) 3. mai og fikk opplyst at de har myndighet til å stoppe de som er ikke-residente, men at de ikke har noen rutine på å gjøre det.

SAS har fire avganger mellom Oslo og Alicante nå i mai.

Merk at den praksis vi har sett ikke nødvendigvis forblir den samme for hver flyplass fremover. SpaniaPosten anbefaler at man reiser med sitt grønne residencia kort / sertifikat selv om mye tyder på at det ikke er noen rutine på grensen hvor kan kontrollerer dette.

«Fundamentalt» at man åpner for folks bevegelser

Spanias industriminister, Reyes Maroto, sier det er «fundamentalt» at man åpner for folks bevegelser og at Spania jobber for en felles politikk for å åpne for folks bevegelser innenfor EU.

Signaler sendt fra EU topper tyder på at EU vil åpne opp for reiser innad i EU/Schengen, men begrense for innreise utenfra.

SpaniaPostens medarbeider reiste 3. mai inn i Spania via flyplassen i Madrid. Vi ankom på et fly fra Latin-Amerika, altså utenfor Schengen. Vår medarbeider viste uoppfordret frem residencia-kortet sammen med det norske passet og ble ønsket velkommen til Spania av Policia Nacional som betjener passkontrollen.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter