Flytrafikken overgår tallene fra før pandemien

Publisert

I løpet av de første seks månedene av 2023 har antall passasjerer på flyplassene som drives av det spanske flyselskapet Aena steget til nesten 130 millioner, en økning på 23,4 prosent sammenlignet med samme periode i 2022 og 1,2 prosent mer sammenlignet med 2019. Antall flyvninger i samme periode har økt med 10,5 prosent sammenlignet med i fjor.

I første halvår i år har Aena håndtert 129,4 millioner passasjerer, noe som markerer en klar bedring etter pandemien. Antall flyoperasjoner i perioden januar til juni var på sin side 1.130.758. Sammenlignet med 2019 er dette en marginal økning på 0,5 prosent.

Med disse tallene anses det som svært sannsynlig at den tidligere rekorden på 275 millioner passasjerer for et helt år, som ble nådd nettopp i 2019, vil bli slått ettersom flyselskapenes høysesong er i andre halvår.

I juni registrerte Aena-flyplassene totalt 26,5 millioner passasjerer, noe som var ni prosent flere enn i samme måned i fjor. Selv om dette er 2,8 prosent færre enn i juni 2019, understreker Aena at etterspørselen fortsatt var høy med et passasjerbelegg på over åttiåtte prosent, noe som er høyere enn i 2019 og høyere enn tidligere måneder i 2023. Det skriver avisen El País.

Av de registrerte passasjerene i juni reiste 18,1 millioner på utenlandsflyvninger, en økning på ti prosent sammenlignet med juni 2022. Antall passasjerer på innenlandsflyvninger var 8,3 millioner, en økning på 6,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Madrid-Barajas var flyplassen med flest passasjerer i juni med 5,1 millioner, en økning på 13,1 prosent sammenlignet med juni i fjor.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter