Flere spanjoler må jobbe mer

Publisert

Høye priser gjør at stadig flere tar ekstrajobber eller jobber lengre for å få endene til å møtes.

Den spanske økonomien vokser, men mange spanjoler får det tøffere og tøffere. Slik oppsummerer en ny rapport fra sentralbanken Banco de España situasjonen. Til tross for at flere makrotall – som BNP – er i bedring, er det stadig flere som søker en ekstrajobb eller utvider arbeidstiden for å klare de økende levekostnadene.

Rapporten beskriver hvordan husholdningene har måttet finne “andre strategier” for å takle hverdagen. I tillegg til å jobbe mer, er det mange som tar penger fra sparepengene sine eller tar opp personlige lån. De tilpasser også forbruksvanene sine i stor grad og velger billigere alternativer på markedet.

Det er også tydelig at det er de økonomisk svakere gruppene som øker sin arbeidstid. Dette gjelder særlig husholdninger uten oppsparte midler, de som leier bolig, unge og de med lavere utdanning.

Spania er det EU-landet der det er mest sannsynlig at innbyggerne vil søke en ekstrajobb eller øke arbeidstiden. Tall fra Eurostat viser at antallet spanjoler med mer enn én arbeidsgiver økte med 6,8 % mellom september 2022 og september 2023. Gjennomsnittet for ØMU-landene var 1 %.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter