Flere reiser til Costa Blanca, færre til Costa del Sol og Katalonia

Publisert

10% flere utenlandske turister som legger igjen 14% mer enn året før i Alicante provinsen. Samtidig har antall spanske tilreisende gått ned med 1.4%. Økningen står i kontrast til Malaga og Costa del Sol hvor antallet turister gikk ned med 5%.

I juli måned kom det 1.247.582 turister til Valencia regionen. Dette er 10.2% flere enn året før. Turistene legger igjen mer penger enn noensinne. 1368 millioner Euro ble brukt av disse tilreisene. Dette er 14.6% mer enn året før.

I samme periode registrerte man i Spania totalt en nedgang i antallet turister. 1.3% færre besøkte landet juli 2019 sammenliknet med 2018.

Utvikling pr region juli 2019:

Valencia regionen (Costa Blanca og Alicante) +10%

Andalucia (Malaga og Costa del Sol) -5%

Baleares (Mallorca, Ibiza etc) -3.5%

Katalonia -2.1%

Til nå i 2019 har turistene lagt igjen 7% mer på Costa Blanca enn samme periode året før.

Det er spesielt tilreisende briter og tyskere som utgjør endringene blant de tilreisende denne sommeren.

Destinasjoner som Kanariøyene har i manges øke blitt for dyre siste sesongene. Samtidig har destinasjoner i Alicante-provinsen greid å holde lave priser. Costa Blanca og Alicante-provinsen er det der man får mest for pengene om man vil tilbringe en uke på ferie på fastlands-Spania i følge en ny undersøkelse. Hoteller på Balearene var i snitt de dyreste i hele Spania.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter