Finansministeren blir visepresident i Den europeiske sentralbanken

Publisert

Luis de Guindos gir seg som Spanias finansminister til fordel for jobben som visepresident i Den europeiske sentralbank (ESB). Den 58 år gamle økonomen er blant annet kjent for å ha forhandlet frem krisepakken fra EU som reddet den spanske banksektoren fra kollaps i 2012. Grunnet sin flytende engelsk har Guindos vært en viktig ressurs for den spanske regjeringen i internasjonale relasjoner. Han har vært de konservatives finansminister siden parlamentsvalget i desember 2011, men er ikke medlem av Partido Popular.

Den nye ministeren for økonomi, industri og konkurranseevne i Spania (Ministro de Economía, Industria y Competitividad de España) heter Román Escolano. Escolano tok over for Gunidos den 8. mars i år.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter