FHI – lite smittespredning på fly

Publisert

Frykten for å bli smittet ombord på et fly er i følge Folkehelseinstituttet betydelig overdrevet. I et brev til Regjeringen skriver FHI at flyreiser ser ut til å ha svært lav smitterisiko.

FHI har studert opp 433 flyvninger hvor man vet at det var Covid-smittede ombord. 98% av de som var i nærkontakt med en smittet person ombord ble altså ikke smittet i følge konklusjonen til Folkehelseinstituttet. Bare 2% av de som hadde sittet nære en smittet person testet selv positive for Corona-viruset i etterkant av reisen.

FHI tror det i realiteten er enda færre enn disse to prosentene som har blitt smittet om bord på fly.

Av disse, har flere reist fra land med høyere forekomst av covid-19 og var sannsynligvis smittet før reisen eller har vært i samme reisefølge som personer som har bekreftet covi19 infeksjoner. God ventilasjonssystemer og hepafilter kan være noe av årsaken til dette, i tillegg brukes munnbind i utstrakt grad på flyturer, heter det i en uttalelse fra Folkehelseinstituttet i Norge.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter