Fengsel for ledelsen i gamle CAM

Publisert

De to siste lederne i den nedlagte Alicante-banken CAM, Roberto López Abad og María Dolores Amorós, er dømt til tre års fengsel for å ha skjult økonomiske tap på flere milliarder euro. To andre fra bankens ledelse er idømt bøter for samme forhold.

I følge opplysningene som er kommet frem i retten hadde Caja Mediterráneo (CAM) ved utgangen av juni 2011 et underskudd på over 1,1 milliarder euro. Bankens ledelse skal imidlertid ha rapportert et overskudd på 58,8 millioner. De tidligere lederne av baken Roberto López Abad og María Dolores Amorós, er dømt til tre års fengsel og bøter, mens bankdirektørene Francisco Martínez og Teófilo Sogorb slipper unna med bare bøter.

I dommen som ble offentliggjort tirsdag 17. oktober er samtlige av straffene under aktoratets påstand. Den nasjonale domstolen i Madrid (Audiencia Nacional) mener de dømte har bidratt til bankens konkurs, men viser også til betydningen av finanskrisen og sammenbruddet i den spanske banksektoren.

CAM ble overtatt av Banco Sabadell i 2011 for symbolske én euro. Banken hadde da fått dekket gjeld av det offentlige og private bankfondet Fondo de Garantía de Depósitos med over 5,2 milliarder euro.

Les også: Tapte 8,8 milliarder euro på eiendom

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter