– Feil at turistene får reise mens spanjolene ikke kan

Publisert

EU er kritisk til Spanias «inkonsekvente» reise-restriksjoner og åpning for turister. Samtidig peker spanske eksperter på faren økende Covid-smitte i Europa kan få når turister reiser til Spania.

Europakommisjonen ber Spania om å rydde opp i sine egne restriksjoner for innreise og bevegelse innad i landet. Ifølge Brussel er det inkonsekvent at man tillater turister å reise inn mens spanjolene selv ikke får bevege seg fritt mellom landets regioner. Det er Christophe Wigand som på vegne av kommisjonen påpeker at restriksjoner bør være «like for alle» og at EUs regel om fri reise innad i unionen må respekteres.

Spanias turistminister Reyes Morato tilbakeviser kritikken, de som reiser inn til Spania kommer enten med en negativ Covid-19 test eller fra regioner med lav smitte. Likevel gir en negativ Covid-19 test ingen muligheten til å krysse regionale grenser innad i Spania.

Kritiske til at man åpner opp for turisme

Samtidig peker eksperter på det stigende tallet smittede i Europeiske land blant dem Tyskland. De mener man nå må være svært forsiktige når man vil motta flere turister. Spesielt i det Valencia-regionen endelig kan fremvise Spanias laveste smittetall ved utgangen av mars.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter