Ny fastpris skal stabilisere prisen på strøm i Spania

Publisert

Personlig økonomi – De ni millioner husstandene som har inngått avtale om PVPC (frivillig småforbrukerpris) med en leverandør, vil betale en fast pris fra og med 2024.

Precio voluntario para el pequeño consumidor

De tøffe tidene som millioner av husholdninger i Spania har levd i det siste året på grunn av økte strømpriser, er over takket være en ny regulert strømpris. Kunder med den avtalte PVPC (Voluntary Small Consumer Price) vil oppleve at en del av prisen de betaler for strøm forblir stabil.

Regjeringen godkjente tirsdag reformen av PVPC, som var en av forpliktelsene den hadde inngått med Brussel etter at EU-kommisjonen godkjente det “iberiske unntaket”. Dette vil føre til en ny formel der 25 % av strømprisen vil være knyttet til fremtidige priser i 2024, 40 % i 2025 og 55 % av hele prisen i 2026.

Den nye PVPC-fakturaen vil erstatte den nåværende, uten at kundene trenger å gjøre noen endringer på fakturaene sine eller hos leverandørene (Iberdrola, Endesa, Naturgy, Total, Repsol eller CHC). I den delen av kvitteringen som gjelder “forbrukt energi”, må selskapet angi hva som er den stabile prisen som betales, og som fornyes hver måned, samt de variable kostnadene som endres både dag for dag og time for time.

Den nye regulerte prisen vil også gjøre det umulig for brukerne å dra nytte av eventuelle fall i markedet. Av denne grunn vil den nye PVPC bli stadig mer lik dagens faste priser i det frie markedet, som har denne mekanismen knyttet til terminkontrakter.

I tillegg åpner det nye regulerte lovforslaget for at rundt 1,5 millioner brukere kan få rabatter på opptil 80 %, avhengig av inntekt og familiens økonomiske situasjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter