Får tre uker på å kutte i pengebruken

Publisert

EU vil gi Spania og Portugal tre uker på å komme med en plan for å kutte pengebruken. Dersom de to landene ikke presenterer nye tiltak for å redusere det offentlige underskuddet innen 27. juli kan det komme til sanksjoner. EU-kommisjonen besluttet å gi de to landene utsettelse på ett år i mai. Eventuelle straffereaksjoner gjelder tidligere avtalebrudd. Uengihet innad i EU tyder imidlertid på at sanksjonene vil utebli, skriver Reuters.

————————————Både Spania og Portugal brøt i fjor EU-regelen om å holde det offentlige underskuddet under 3 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP).

Portugal som lenge har slitt med store underskudd hadde et sluttresultat på 4,4 prosent.

For Spanias del var det allerede gitt dispensjon fra 3-prosentsregelen. Underskuddet skulle imidlertid ikke overstige 4,2 prosent av BNP. Likevel endte det på 5,1 prosent.

Enkelte i EU mener strenge virkemidler bør tas i bruk mot de to landene, mens andre er mer skeptiske.

Kilder til nyhetsbyrået Reuters opplyser at det trolig vil tas hensyn til den ekstraordinære situasjonen de to landene står oppi og at sanksjoner derfor uteblir.

Portugal må grunnet det høye underskuddet gjøre enorme innsparinger de nærmeste årene.

Spania må på sin side få plass en fungerende regjering. Etter to parlamentsvalg det siste halve året er situasjonen fremdeles uløst. En ny runde med kompliserte forhandlinger er i gang mellom det konservative regjeringspartiet Partido Popular og de tre største opposisjonspartiene PSOE, Unidos Podemos og Ciudadanos.

Les også: Nyvalg ga få endringer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter