Færre turister til Spania

Publisert

Etter nye rekorder hver måned siste åtte måneder gikk antall ankomster ned med 1.6% i mai måned. Med det ser man i Spania en noe bekymrende ny trend. Spania står ikke godt nok imot konkurransen fra Tunis, Tyrkia og Egypt som igjen er tilbake som populære reisemål for Nord-Europeere. Det er spesielt tyskere og franskmenn som velger bort Spania nå.

Åtte millioner internasjonale reisende ankom til Spania mai måned følge offentlige tall fra INE. Briter er fortsatt største gruppen som reiser til Spania med 1.9 millioner besøkende i mai måned etterfulgt av 1.07 millioner tyskere og 1.02 millioner franskmenn.

Russerne bryter trenden og man ser en vesentlig økning i antallet ankomster fra Russland med rundt en økning på 34.8%. Rundt 120.000 turister fra Russland besøkte Spania i mai.

Det er Katalonia og Balearene som mottar flest turister i Spania. På tredjeplass ligger Andalucia og Costa del Sol som mottok 15.2% av ankomstene denne måneden. Antallet som ankom med fly økte med 1.1% mens de som reiste med bil gikk ned med 14.9%. Antallet som reiser til Spania med tog øker.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter