EUs helse-pass er på vei

Publisert

EU har annonsert at man iløpet av mars måned vil kunngjøre detaljene om et nært forestående «digitalt-helsepass». Helsepasset vil inneholde informasjon om folks vaksine-status, resultat av Covid-19 test, eventuelt resultat av test for anti-stoffer.

Målet med dette «helse-passet» er å enklere åpne opp for reisende i EU-landene denne sommerferien og samtidig bidra til at regler for innreise og hjemreise blir mest mulig like.

Representanter for fly-bransjen i Spania har allerede tatt til orde for enklere reise for de som er vaksinert. Det er presidenten for Asociación de Líneas Aérea, Javier Gándara, som mener at et slikt «helsepass» vil kunne være nyttig for å få opp trafikken for luftfarten.

For nordmenn flest, som pr. i dag ikke møtes med restriksjoner ved innreise i Spania, vil et slikt pass kunne sikre fri hjemreise til Norge uten krav om hjemmekarantene dersom norske myndigheter godkjenner dette.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter