Euroen kryper under 10 norske kroner, forvent 10.4 i 2022

Publisert

En euro koster igjen mindre enn ti kroner. Bunnen for den norske krona var i juli måned da man måtte betale 10.60 kroner for en Euro. Nå ved utgangen av 2021 er markedsprisen for en Euro 9,97 norske kroner.

Gassprisene og Russland presser krona opp

Det er økende gass-priser som på kort sikt driver verdien av krona opp. Dette henger sammen med stopp i forsyningene fra Russland. Norges Banks heving av lånerenten med 0.50%.

Prissvingningene for den norske krona har i 2021 primært vært knyttet til oljeprisen som har svinget i takt med globale økonomiske utsikter knyttet til pandemien, samt rapporten om amerikanske oljelager.

Kjøp Euro nå?

Analytikere mener den norske kronen vil svekke seg i 2022. I en analyse fra Danske Bank om EURO-NOK i 2022 skriver man at kronen på kort sikt vil havne på 10,2 mot euro og at man man forvente å se 10.3 om tre måneder og 10,4 om seks måneder. Dette henger sammen med det svake globale investerings-klimaet noe som normalt betyr en svakere krone.

Økonomier i den franske storbanken, Société Générale, Mener Euroen er på vei mot 10.22 og en mulig en topp på 10.45 kroner for en Euro.

I følge analysen vil de som skal investere i Spania være tjent med å kjøpe Euro nå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter