Euribor: vil nå 4,2 % i gjennomsnitt i 2024

Publisert

De nye økonomiske prognosene fra Sparebankstiftelsen (Funcas) bringer dårlige nyheter for de som har boliglån med flytende rente: Euribor kan nå høyere nivåer i 2024 enn det som hittil har vært forventet.

Ifølge Funcas’ beregninger vil årsgjennomsnittet for 12-måneders Euribor ligge på 3,9 % i år, i tråd med tidligere prognoser, mens det neste år vil ligge på rundt 4,2 %. Dette er 25 basispunkter høyere enn Funcas hadde forventet, noe som betyr at referanseindeksen for de fleste boliglån i Spania vil fortsette å legge press på forbrukerne.

Euribor endte september med en svak økning og et gjennomsnitt på 4,149 %, det høyeste siden 2008, mens det foreløpige gjennomsnittet for oktober er 4,18 %. Derfor, og mens vi venter på å se hvordan det utvikler seg resten av måneden, tyder alt på at det vil fortsette å øke kostnadene for lån med variabel rente hvis referanserente er denne indikatoren. I lys av tallene satser Funcas på stabilitet i indikatoren i 2024 som helhet, men uten å utelukke små stigninger eller fall i løpet av året.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter