EU vil la folk reise 15. juni – Spania insisterer på 1. juli

Publisert

Spania holder igjen mens mesteparten av EU ønsker fri reise innen Schengen-området fra 15. juni. Det var innenriks-ministrene som drøftet dette under et møte fredag 5. juni.

EU jobber nå for å rydde opp i «kaoset» som er skapt av at mange av medlemsstatene har satt datoen for når de åpner grensene individuelt. Land som Italia og Hellas har allerede åpnet sine grenser. Andre land som Spania og Norge opererer med «karantene» for de som reiser inn i landet. I Spania opphører dette kravet 1. juli.

Innad i Spania er det sterkt press fra regioner med lite Corona-virus og regioner som er avhengige av inntektene turistene legger igjen. Dette har ført til mange misforståelser og tabber også fra regjeringens side, sist da turistministeren annonserte åpne grenser fra 22. juni for så å bli «korrigert» av sine egne regjeringskolleger få timer senere da de gjentok at 1. juli er datoen man åpner.

I Baskerland presser man på for å åpne grensene til Frankrike. I Galicia vil man ha grensen til Portugal åpnet.

Regjeringens talskvinne Maria Jesus Montero sier man holder fast på 1. juli. Eneste unntaket er 6.000 tyskere som får komme til Balearene senere i juni.

Spania er også skeptiske til å åpne EUs eksterne grenser så lenge det er store Corona-utbrudd i land som USA, Japan og flere land i Latin-Amerika.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter