EU-parlamentet vil ha gratis Covid-test for turister

Publisert

EU-parlamentet har godkjent ordningen med helse-sertifikater (helse-pass) og vedtatt at med passet kan ikke borgernes frie reise-aktivitet innad i unionen hindres. Dette gjelder fra slutten av juni måned i tid før sommerferien.

Priskontroll på Covid-tester

Samtidig ber EU-parlamentet om at Covid-testene, folk ofte blir avkrevd ved reiser, må bli gratis. Om det ikke er mulig å få politisk enighet om dette ber man om at det settes en maksimums-pris for slike tester i EU. Kommisjonen er ikke enige i forslaget fra parlamentet og mener at dette får den enkelte medlemsstaten bestemme.

Vil verne private data i helsepasset

EU-parlamentet krever også høyere standarder for sikkerhet. De vil at helse-passet kun skal gi ut nok informasjon så man kan identifisere den som eier passet. Utover det skal resten av informasjonen ikke kunne lagres av terminalen hvor passeteventuelt leses digitalt.

Helse-passet viser i et standardisert format hvorvidt folk har mottatt en godkjendt vaksine. Passet inneholder også informasjon om eventuelle tester man har tatt for Covid-19 viruset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter