EU gir Spania mer tid

Publisert

Spanias offentlige underskudd er fremdeles for høyt i forhold til EUs krav. Målet om 3 prosent av bruttonasjonalprodukt i 2016 er ikke lenger ansett som realistisk. Landet klarte heller ikke å holde løftet om 4,2 prosent i 2015, men endte på 5 prosent. Brussel har likevel åpnet for å gi Spania mer tid. En avtale skal være inngått med Spanias finansminister Luis de Guindos om minst ett års utsettelse. Samtidig har den spanske regjeringen lovet nye innsparinger på 2 milliarder euro.

Det er ventet vekst i spansk økonomi de neste to årene, men ikke like mye som tidligere beregnet. Det internasjonale pengefondet (IMF) har nedjustert sine prognoser fra tidligere i år til 2,6 prosent i 2016 (-0,1) og 2,3 i 2017 (samme som før). IMFs prognoser for verdensøkonomien totalt sett er også satt ned fra 3,4 til 3,2 i 2016 og fra 3,6 til 3,5 i 2017.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter