Energigigant reddet fra konkurs

Publisert

Miljø- og energiselskapet Abengoa har gjort en avtale som redder selskapet fra konkurs. Til sammen over 1,1 milliarder euro er lovet av investorer og banker. Abengoa er opprinnelig spansk, men opererer i dag i mer enn 80 land og har en arbeidsstokk på rundt 20.000 ansatte. At selskapet fortsetter driften betyr mye for det spanske arbeidsmarkedet, i det nær 30 prosent av jobbene er i Spania.

Abengoa er et internasjonalt selskap som har spesialisert seg innen sektorene energi og miljø med strømproduksjon basert på fornybar energi. Torsdag 11. august ble det klart at selskapet får et tilskudd på 655 millioner euro. Pengene vil sikre den videre driften, sammen med de 515 millionene som ble tilført selskapet fra september i fjor.

En rekke store firmaer står på kreditorsiden, sammen med spanske banker som Banco Popular, Banco Santander, Bankia og CaixaBank. Avtalen gjør at energiselskapet unngår konkursen som allerede var i prosess ved domstolene i Sevilla, byen der selskapet ble etablert i 1941.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter