En haltende turist-bransjen er på vei tilbake

Publisert

Enklere restriksjoner på reiser inn og ut av Europeiske land ga et etterlengtet løft for turist-næringen i Spania. Det var spesielt høst-månedene hvor man kunne merke at utenlandske turister igjen kom tilbake.

Oktober måned ble pandemiens beste med over fem millioner ankomster fra utlandet. I november kom 3.3 millioner turister til Spania fra utlandet. Tallene kommer fra Frontur som samler data på vegne av INE, det spanske byrået for statistikk.

Omsetningen er fortsatt lav

I november måned la disse turistene fra seg 3.748 millioner Euro. Til sammenlikning var tallet over 5.000 millioner for samme periode i 2019 før pandemien. Dette betyr at man i november måned satt igjen med rundt 80% av et “normalår”.

Totalt for 2021 anslår man at turistene la igjen 31.272 millioner Euro til sammenlikning med 91.000 millioner for 2019. Selv om tallet for 2021 er elendig gir tallene fra årets siste måneder håp om en snarlig “normalisering”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter