En guide til å legge ut på kjøretur

Publisert

Bilturer er et populært valg for reisende, enten det er med bil eller du tar med deg hele hjemmet på veien for en lengre tur i campingvogn eller bobil. En av hovedfordelene med å reise på denne måten er friheten det innebærer å legge ut på den åpne veien i eget kjøretøy. Man tar et land, et stopp eller et sted om gangen, i eget tempo, og sammen med de du ønsker å ha med deg på tur.

Det er imidlertid visse ting som enhver bilpassasjer må vurdere før man setter av sted. Alt fra ruten, underholdningen og forfriskninger må tas med i betraktningen. Les videre for å finne ut mer.

En god plan

Det er mye debatt om hva som er det perfekte kjøretøyet for en kjøretur, men når du har funnet det som passer deg, må du legge en plan. En solid plan vil være noe av det første du må få på plass. Det er viktig å lese kart og sjekke anmeldelser av severdighetene der man ønsker å stoppe. Snakk med andre som nylig har reist til de samme stedene for å få et bedre inntrykk av destinasjonen. Når du har gjort dette, er det viktig å finne ut av hvor bensinstasjoner ligger og bestille overnatting om nødvendig. Etter at man har kommet seg ut på veien, kan man alltid ringe til steder langs veien for å sikre at veiene og overnattingsstedene er som du forventer at de skal være. Opprett en tydelig plan for hvor du skal og når. Selvfølgelig kan du endre en slik plan etter hvert, men det er også nyttig å la andre bli kjent med ruten din og planlegge for ekstra sikkerhet og trygghet.

Strømbank

Ta med deg én eller flere eksterne strømbanker, og sørg for at disse er fulladet og klare for turen. Sørg for at du har på plass alle nødvendige elektriske tilkoblinger, ladere og kabler som enhetene dine krever, og at du tar disse med deg.

Media og underholdning i bilen

Sørg for at du tar med deg litt underholdning for å holde deg opptatt dersom det skulle oppstå noe dødtid. Dersom uhellet skulle være ute og du må kjøre til siden av veien, du sitter fast i trafikken, eller til og med når du skal slappe av på overnattingsstedet for natten, vil det være gull verdt å for eksempel ha en film å se på eller et spill å spille. Dataspill og til og med mobile online casino spill er gode tidsfordriv og utmerkede måter å slappe av på mens du er på reise.

Musikk

Musikk vil bidra til å skape en enda mer minneverdig reise. Sørg for at du har en direktesendt radiostrømmetjeneste i kjøretøyet eller har registrert konto på apper som Spotify or iTunes hvorfra du kan laste ned dine favorittspillelister.

Ikke snacks og drinker som søler

Det fine med en kjøretur er at du kan stoppe hvor du vil, så det vil alltid være en mulighet for å ta en piknik på et vakkert sted. Men dersom du er litt pirkete på veien, er rådet å velge snacks som ikke griser. Det er ingenting som er verre enn smuler og rot overalt eller mennesker som smasker i øret mens du prøver å konsentrere deg om kjøringen. Velg frukt og vann ettersom dette er matvarer som ikke roter til hele kjøretøyet.

Kjøreturer er i ferd med å bli veldig populært ettersom folk er på utkikk etter tryggere måter å reise på og eventyr med mindre sosial interaksjon med andre. Muligheten til å reise i eget kjøretøy er et trygt alternativ, og med disse gode tipsene er du garantert en hyggelig opplevelse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter