Egenerklæring om helse ved innreise til Spania

Publisert

Spania var en periode blant de hardest rammede i Europa. Nå er situasjonen en helt annen og regioner som Costa Blanca og Costa del Sol knapt noen nye Corona-tileller. I Spania er det bare i Leida (Katalonia), hvor det er et reelt antall smittede. Men spanjolene kjenner godt til skadene viruset kan føre med seg og det er fortsatt strenge tiltak for å forhindre og stoppe ny smitte.

Langt flere nye smittede i Norge

3. juli ble det registert syv (7) nye smittetilfeller i Valencia-regionen, som har omtrent like mange innbyggere som Norge. I hele Andalucia ble det registert ni (9) nye smittede av en befolkning på 8.48 millioner. 21 nye smittetilfeller ble registert i Norge samme dagen.

Egenerklæring ved innreise til Spania

Reisende til Spania må fylle ut en egenerklæring om deres helse ved ankomst. Dette kan gjøres ved at man fyller ut “Passenger Location Card / PLC” i papirform på flyplassen eller digitalt. Passasjerer oppfordres til å bruke den digitale varianten som er tilgjenlig som Android-app og for Apple / ios under navnet “Spain Travel Heath”. Det er ingen variant for Apple / ios for øyeblikket.

Ordningen er ikke ny

De som har reist under Corona-krisen vil trolig allerede være kjent med slike skjema. Det har også blitt krevd utfylt ved reiser innad i Spania, f.eks. ved ankomst til Balearene med båt fra fastlandet.

Man måler også temperturen på alle som reiser inn i Spania for å eventuelt finne smittede som i såfall blir satt i karantene etter innreise dersom man kan påvise Corona-smitte. Dette har kan gjort siden 15. mai i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter