Dømt banksjef arrestert på nytt

Publisert

Mario Conde ble dømt for underslag som direktør for den tidligere banken Banesto.
Guardia Civil har gjort en aksjon på ordre fra den føderale domstolen Audiencia Nacional, som pågrep totalt 13 personer. Foruten Conde ble hans datter Alejandra og sønn Mario også arrestert.

Mario Conde ble dømt til 20 års fengsel for bedrageri av millioner i løpet av sin tid som leder av Banesto. Forholdene stammer tilbake til slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Han sonte syv år av straffen og betalte tilbake bare 1,5 millioner euro. Den tidligere bankmannen, som også forsøkte en politisk karriere har alltid vært mistenkt sitte på en formue i skatteparadiser.

Arrestasjonen skjer etter bevis for at Mario Conde nylig overførte minst 14 millioner til Spania. Det ble gjort gjennom en rekke mindre overføringer og ble forsøkt kamuflerats dels gjennom kapitalinnskudd i en av Condes nåværende selskap. Politiet ransaket Condes kontor og hans private bolig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter