25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

10 kroner for 1 Euro er den nye normalen

Man må i dag ut med rett i overkant av 10 norske kroner for å kjøpe en Euro. Det er bare å venne seg til dette, valutaanalytikerne har konkludert med at dette er den nye normalen.

Dette vil ikke endre seg før det eventuelt kommer et stort skifte i den norske økonomien. Og ingenting tyder på at det er på vei i overskuelig fremtid. Man så også prisen på Euro ligge på rundt 10 kroner ved utgangen av 2018. Prisen har variert mellom 9.5 og 9.8 kroner pr Euro siste to årene.

En svak kroner er i hovedsak en god nyhet for næringslivet i Norge og norske arbeidstakere. Norsk industri har med dette sin konkurranseevne styrket i det produkter og tjenester fra Norge blir billigere i konkurranse med andre land.

Har man sine inntekter i Norske kroner er det dyrere å kjøpe en feriebolig i Spania. Men finansieres boligen med lån i Spania og betales med eventuelle utleieinntekter som kommer inn i Euro er det kun delen av kjøpet som betales med egenkapital som veksles med dagens Euro-kurs.

I dag koster én euro 10,04 norske kroner. Handelsbanken tror den vil trekke mot 10,20 kroner før årsskiftet, før kronen styrker seg første kvartal neste år.

Relaterte saker

- Advertisement -