Den spanske økonomien blir «sistemann» i EU ut av pandemien

Publisert

Spanias visepresident, Nadia Calviño, har prøvd å avvise OECDs noe mer lunkne estimater for den spanske økonomien på kort sikt. Estimater viser at Spania vil bli det siste landet i Europa til å hente seg inn igjen økonomisk etter pandemien. Både Portugal, Italia og Frankrike vil hente seg inn igjen før spanjolene.

Sigende inflasjon

OECD spår at først i 2023 vil Spania være tilbake til vekst-nivåer tilsvarende før pandemien. Estimatet for 2021 er på 5% vekst i BNP, en nedjustering fra tidligere estimater. For 2022 akselererer veksten men marginalt opp til 5.5%.

Inflasjon i Spania vil for 2021 havne på 3% i snitt for året. For 2022 forventer man enda høyere inflasjon. Dette fører til videre pris-stigning på konsum-varer noe som rammer husholdningene.

Regjeringen og OECD er «uenige» om Spanias økonomiske vekst

Spanias vise-statsminister og regjeringens talskvinne for økonomi, Nadia Calviño, svarer på OECDs estimater med uttalelsen «Spania blir en av Europas motorer for økonomisk vekst».

Pandemien rammet Spania spesielt hardt. Landets økonomi har aldri håndtert kriser godt. Landets økonomi har falt sammen raskere enn andre i både finanskrisen og under denne pandemien. Til tross for dette er kapasiteten til økonomisk vekst i etterkant av kriser normalt høyere enn snittet i EU. Men disse sterke svingningene har store kostnader sosialt og økonomisk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter