Deler av Spania åpner allerede i juni

Publisert

Den spanske regjeringen la 26. mai frem et forslag for EU om hvordan man enklere og sikrere kan åpne for fri reise allerede nå i juni. Det man foreslår er at åpne for reiser mellom regioner i Spania og andre Europeiske land hvor smitte-nivået er likt. Forslaget fra Madrid er på linje med det man tidligere har uttalt fra EU om det man kaller «sikre korridorer». Det var Spanias minister for turisme, Reyes Maroto, som la frem forslaget i Brussel.

Spania har annonsert at restriksjoner på innreise og krav om karantene oppheves 1. juni.

Kilder i regjeringen sier til storavisen El Pais, at «Om det er områder hvor vi kan åpne for reisende før den annonserte dato er det meningløst å vente og miste f.eks. en uke».

Første «bro» blir mellom Mallorca og Tyskland

De regionale myndighetene på Balearene og Kanariøyene har i flere uker arbeidet for å få åpnet opp sine regioner tidligere. De har argumentert med at den lokale situasjonen tilsier at man kan åpne for reisende. Regjeringen for Balearene har vært i direkte dialog med turoperatører som TUI såvel som tyske myndigheter. Tyske politikere var tidlig ute i Europeisk sammenheng, og støttet innbyggernes rett til å reise på ferie denne sommeren.

Spanske myndigheter er også i samtaler med turoperatører i Storbritannia for åpne opp for turister derifra.

Langt lavere smitte i kystområdene og på øyene

De fleste av Spanias kystområder, hvor turistområdene ligger, har ikke vært særlig hardt rammet av Corona-viruset sammenliknet med f.eks. Madrid. Antallet smittede i disse regjonene har vært en brøkdel av det man har sett i Madrid og Katalonia, også i forhold til antall innbyggere.

Spesielt øyene, da f.eks. Mallorca og Kanariøyene har sett relativt få tilfeller av Corona-smitte og situasjonen her har ført til at f.eks. deler av Kanariøyene kunne gå hoppe over trinn i den planen for nedskalering resten av Spania følger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: