Costa Blanca suverent viktigst for turisme i Valencia-regionen

Publisert

Tross en variabel sommer for næringen er turismen igjen blant de viktigste sektorene for økonomien i Valencia-regionen, Alicante-provinsen og Costa Blanca.

I følge tall fra regionale myndigheter utgjør næringen rundt 13,2 prosent av regionens samlede bruttoprodukt. Alicante-provinsen der Costa Blanca hører hjemme er klart viktigst for omsetningen, hele 75 prosent av totalen. Det vil si i overkant av 10 milliarder euro.

Turistnæringen i Valencia-regionen har sommeren 2018 hatt en begrenset nedgang i overnattinger på hoteller og færre passasjerer ved flyplassen i Alicante. Det skriver avisen Información. Økt konkurranse fra reiselivsdestinasjoner som Tyrkia og Tunisia forklarer noe av nedgangen. I tillegg har privat utleie av leiligheter gjennom blant annet Airbnb spist seg inn på det tradisjonelle markedet for hoteller og appartementer, skriver avisen.

På tross av nedgangen for hotellene betegnes turismen som “motor” for økonomien i Valencia-regionen. Beregninger fra regionale myndigheter i Valencia (Turisme Comunitat Valenciana) viser at turistnæringen i 2018 trolig vil utgjøre rundt 13,2 prosent av regionens totale bruttoprodukt. Det vil si over 13,4 milliarder euro for de tre provinsene Castellón, Valencia og Alicante og mer enn 14 prosent av alle regionens arbeidsplasser. Turistnæringen er til sammenlikning større enn regionens samlede omsetning fra dyrking av frukt og grønnsaker. Costa Blanca og Alicante-provinsen står for 75 prosent av all aktiviteten, det vil si i overkant av 10 milliarder euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter