Corona-viruset: Over en million har mistet jobben i Spania

Publisert

Antallet nye arbeidsledige har i løpet av årets andre kvartal økt mer enn hva man så under finanskrisen som begynte i 2008.

Nesten 1.1 millioner nye registrerte seg som arbeidsledige i det Spania gikk gjennom den strenge karantenen man innførte for å kontrollere Corona-virusets spredning.

I Spania besluttet man å stoppe all ikke-nødvendig økonomisk aktivitet samtidig som det ble innført en ordning hvor staten delvis dekket kostnaden til bedriftene som ville permittere ansatte. Denne ERTE-ordningen løper ut september måned.

Perioden mellom april og juni er tradisjonelt den delen av året med høyest sysselsetting i Spania. Dette året var Spania fortsatt under Europas strengeste karantene den perioden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter