Britisk storbank kan bli spansk

Publisert

Den britiske storbanken TSB Banking Group (tidligere kjent som Lloyds TSB) kan bli kjøpt opp av spanske Banco Sabadell. Den spanske banken har allerede tatt over TSBs filialer i Spania og vurderer nå å kjøpe resten av banken. En kjøpesum på 2,4 milliarder euro er foreslått, men uten at partene har bundet seg til noen avtale. TSB er i dag Storbritannias syvende største bank, mens Sabadell er Spanias femte største.

Nyheten om et mulig oppkjøp skal ha fått TSB Banking Groups aksjer til å stige med 25 prosent. Den samme «entusiasmen» var ikke å se på spansk side der Sabadells aksjer falt med over 10 prosent. I følge kilder til avisen El Confidencial anses prisen på 2,4 milliarder euro for å ligge langt over TSBs markedsverdi. Sabadell har fått frist frem til 9. april med å komme med et tilbud.

I motsetning til mange andre spanske banker styrte katalanske Banco Sabadell unna det verste av problemer under finanskrisen og nedgangstidene i Spania. Banken har tidligere overtatt den kriserammede Alicante-banken Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). Dersom Sabadell kjøper TSB vil det være bankes så langt dyreste ervervelse.

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter