Briter borte fra markedet etter Brexit

Publisert

Etter Storbritannias nei til EU er britiske kjøpere nærmest borte fra det spanske boligmarkedet. Etterspørselen blant briter gikk betydelig ned allerede før den skjebnesvangre folkeavstemningen 23. juni i år. Etter ja til utmeldelse er boligkjøpene lagt på is og etterspørselen minimal. Nedgangen får betydning for salget først og fremst i områder langs kysten, skriver spanske aviser. Bransjefolk håper nedgangen er midlertidig og at interessen etter hvert vil ta seg opp igjen.

Britene utgjør den klart største utenlandske kjøpegruppen på det spanske boligmarkedet, en andel på over 20 prosent. At salget til briter nå er nærmest fraværende forklares med nedgangen i verdien på pundet i forhold til euroen og usikkerheten knyttet til den forestående utmeldelsen av EU (Brexit).

Det er først og fremst kyststrøkene i Spania som Costa Blanca, Murcia, Solkysten og Balearene som merker endringen, steder som tradisjonelt har vært de mest populære blant utlenlandske kjøpere.

Les også: Frykter britisk EU-exit

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter