Boligsalget opp 26.9%

Publisert

Antallet solgte boliger fra april til juni i Valencia regionen har økt med 26.9%, dette ifølge tall publisert av boligdepartementet.

Antallet utlendinger som kjøper i Spania har økt betraktelig med 46%.

Antallet solgte boliger fra april til juni i Valencia regionen har økt med 26.9%, dette ifølge tall publisert av boligdepartementet.

Antallet utlendinger som kjøper i Spania har økt betraktelig med 46%.

Økningen gjelder i forhold til samme periode i 2009. Tallene viser at antallet nye boliger steg med 4,6% men for brukte boliger var økningen i salget 48.3% sammenliknet med samme kvartal i 2009.

Størst siden 2006
Dette er tredje kvartal på rad hvor antallet boliger stiger. Siste kvartal  i 2009  var det første kvartalet hvor antallet solgte boliger igjen begynte å øke, en utvikling som har fortsatt i tre kvartaler nå. Noe som gjør at økningen i omsatte boliger er den lengste vedvarende økning siden 2006.

Siste tolv måneder sett under ett er det solgt 495.684 boliger, noe boligdepartementet opplyser er en nedgang på 4,8% sammenliknet med perioden før.

Nedgang i Murcia
Økt aktivitet på eiendomsmarkedet ser man over hele Spania nå. Unntaket er i Navarra hvor solgte boliger gikk ned med 25.6%, Extremadura med 3,1% nedgang og i Murcia ble det omsatt 0.7% færre boliger enn perioden tidligere.

Costa del Sol
Salget av boliger har også økt i Andalucia, men med 15,8% økning i volumet ligger Costa del Sol nesten 10% bak Costa Blanca.

Utlendinger kjøper
Antallet utenlandske statsborgere som har kjøpt bolig i Spania øker mer enn for spanjolene. 46% fler med ikke-spansk statsborgerskap kjøpte bolig i andre kvartal sammenliknet med samme periode i 2009. Men salget av turist-boliger er fortsatt begrenset, kun 700 boliger ble registrert solgt til ikke-residente i Spania. Siste tallet kan være noe unøyaktig da svært mange nord-europeere kun bor deler av året i Spania men regnes likevel som residente.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter