Blant regionene med størst vekst

Publisert

Comunidad Valenciana er blant regionene med størst økonomisk vekst etter nedgangstidene. Det viser tall fra det spanske statistikkbyrået INE for 2014. Regionene med høyest økning i bruttoproduktet i fjor var La Rioja, etterfulgt av Comunidad Valenciana og Murcia. Den lengste og sterkeste nedgangsperioden i Spania var i årene 2011 til 2013. De siste to og et halvt årene har økonomien vært i vekst.

Tall fra Instituto Nacional de Estadística (INE) viser at nedgangstidene i Spania var på sitt sterkeste og lengste i årene 2011 til 2013. Denne perioden var preget av kutt i offentlige budsjetter, milliardlån fra EU til spanske banker og usikkerhet knyttet til euroen. Perioden regnes som mer omfattende enn de to første årene av krisen i 2008 og 2009, skriver avisen El País.

Fra andre halvdel av 2013 har spansk økonomi vært i vekst. Av regionene med høyest økning i bruttoproduktet for 2014 finner vi La Rioja (2,0 prosent), Comunidad Valenciana (1,9 prosent) og Murcia (1,8 prosent). Til sammenlikning er regionene med lavest økning Asturias (0,5 prosent), Galicia (0,4 prosent) og Castilla-La Mancha (0,3 prosent). Tallene viser samtidig at Catalonia er Spanias største økonomi med et bruttoprodukt på til sammen 197 milliarder euro (nærmere 1.700 milliarder kroner), mens Madrid hadde 196 milliarder euro. Spansk økonomi fikk en vekst på 1,4 prosent i 2014. Resultatet for 2015 er ventet å ligge på 3,2 prosent.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter