Euroen tilbake under 10 kroner – den norske krona styrker seg

Publisert

Kronen klatrer til sitt sterkeste på tre måneder og med det er Euroen er tilbake under ti kroner. I høst har kronen vært rekordsvak mot de store enkeltvalutaene men er ved inngangen til det nye året på sitt sterkeste nivå siste kvartal.

I romjulen har kronen styrket seg en god del mot euro, til 9,84 som er det sterkeste nivået for kronen mot euro siden 16. september. Mot dollar har kronen styrket seg til 8,80 kroner, som er det sterkeste nivået for kronen mot dollar siden juli skriver nettavisen E24.

Kronen var på sitt sterkeste historiske nivå februar 2013 da en Euro kostet 7.3 kroner. Siden da har Norge vært gjennom en periode med svakere oljepriser og lavere oljeinvesteringer.

Euroen passerte 10,30 i høst i det krona sank

Noe av årsaken til kronestyrkingen i julen er trolig utsiktene til at USA og Kina vil inngå en foreløpig handelsavtale, samt et solid byks i oljeprisen til over 68 dollar fatet, det høyeste nivået siden 17. september. – Det har ikke vært lett å forklare den svake kronekursen. Men mer og mer tyder på at geopolitisk usikkerhet har vært en av de viktige forklaringsfaktorene, sier sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management til E24.

Kronen kan styrkes videre
Sjeføkonomen tror at kronen kan fortsette å styrke seg i 2020, men understreker at dette vil påvirkes av hva som skjer med handelskrigen og forholdet mellom USA og Kina.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter