Bill Gates investerer i Spania

Publisert

Stadig flere utenlandske investorer ønsker å satse på Spania. Frem til august i år er det plassert over 18 milliarder euro i spanske firmaer, nær det dobbelte av i fjor. Tallet er det nest høyeste de siste ti årene, bare overgått av de åtte første månedene i 2008 da utenlandske investeringer var på 32 milliarder euro. En av de som den siste tiden har vist interesse for det spanske markedet er Microsoft-gründeren Bill Gates. Gates investerte nylig 113,5 millioner euro i det lendende spanske entreprenørfirmaet FCC og ble med det firmaets nest største eier.

Bill Gates, som nok en gang regnes som den rikeste i verden med en formue på over 72 milliarder dollar, har gjennom sine selskaper kjøpt seg inn i det spanske entreprenør- og servicefirmaet Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Bill Gates skal ha kjøpt aksjer tilsvarende 6 prosent, den nest største andelen etter selskapets hovedeier, spanske Esther Koplowitz, som har over femti prosent av aksjene.

Gates er en av flere utenlandske kjøpere som nå investerer penger i Spania. Også Kina har vist interesse for det spanske markedet, blant annet gjennom det Beijing-baserte selskapet Sinopec. Sinopec, som regnes som det femte største oljeselskapet i verden, skal ha vist interesse for det spanske olje og gasselskapet Repsol. I tillegg har det amerikanske firmaet Crown Holdings nylig kjøpt opp den spanske produsenten av metallemballasje Mivisa. Selskapet ble kjøpt opp for 1,2 milliarder euro, den største enkeltstående investeringen i Spania så langt i år.

Også japanske NTT Data er involvert i kjøp og har tatt over det spanske konsulentfirmaet Everis for 550 millioner euro. I følge avisen El País er i alt 18,7 milliarder euro investert i Spania frem til august i år. Til sammenlikning var beløpet 9,4 milliarder i fjor. Interessen for å investere i det spanske markedet har ikke vært så høy siden 2008. Da var summen av investeringer fra utenlandske firmaer på samme tidspunkt på 38,2 milliarder euro.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter